יום רביעי, 25 באפריל 2018

היום אין צורך לקנות דגים קפואים. בשורה מקיבוצי מעגן מיכאל וניר דוד דג הברמונדי גדל תחת פיקוח קפדני הגיע מאוסטרליה לישראל. כולל מתכון מפנק טעים וגם בריא. מאת רותה דנינו


 

בא לשכונה דג חדש""

דג הברמונדי, המכונה "הלוקוס האוסטרלי",

 מגיע לישראל !

כולל מתכון אופציה קיצית נהדרת !!



דג הברמונדי, המכונה "הלוקוס האוסטרלי", שגדל במים הטרופיים הצפוניים של יבשת אוסטרליה ודרום מזרח
אסיה, עושה עליה לישראל! הדג גדל בקיבוצי מעגן מיכאל וניר דוד תחת פיקוח קפדני וניתן להשיגו כבר בימים אלה ברשתות וחנויות הדגים. דג הברמונדי עסיסי וטעים להפליא, עשיר מאוד בחלבון, באומגה 3 ודל בשומן.

דג הברמונדי גדל בקיבוצי מעגן מיכאל וניר דוד, בשיטת גידול הכוללת סגירת מעגל ביולוגי מלא, החל מתהליך הרבייה והאימון ועד הרגולציה והפיתוח. תהליך הפיתוח כולל בין היתר שליטה בפרמטרים של בריאת הציבור, וטרינריה, כשרות, שימוש במזון איכותי אשר נקי ממתכות כבודה, טריות מקסימאלית ואריזה בפיקוח מלא.

דג הברמונדי בעל ערך תזונתי ובריאותי גבוה במיוחד, הוא עתיר חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה , עשיר בחומצות אמינו ומהווה מקור מצוין לחומצות שומן מסוג אומגה 3. כ-20% מחומצות השומן בגופו של הברמונדי מקור
בחומצת שומן מסוג אומגה 3 שחיונית לגוף האדם. לחומצות השומן תפקיד חשוב בתפקוד המוח, צמיחה והתפתחות, החל מהשלב העוברי ועד לגיל השלישי. תרומתן של חומצות השומן טובות למניעת מחלות לב, סרטן, דלקת פרקים ושיפור תפקוד המוח, המטיב בבעיות קשב וריכוז.
באוסטרליה ממליצים לתושבים לאכול בכל שבוע מנה אחת לפחות של דג ברמונדי על מנת לקבל את כל כמות האומגה 3 הדרושה לגוף. האוסטרלים מדווחים שמנת פילה דג הברמונדי מכילה רק 140 קלוריות, מהם 13% שומן בלבד. לדג הברמונדי טעם עדין ולא דומיננטי, יש בו מעט עצמות שקלות לשליפה ולכן הוא ידידותי הן למבוגרים והן לילדים.


להשיג: ברשת שופרסל, יינות ביתן
 ובחנויות הדגים המתמחות.
מחיר לק"ג': החל מ-50 ₪ לקילו.

מתכון לברמונדי שלם
במלח אטלנטי ועשבי תיבול
מצרכים:
·         2 דגי ברמונדי שלמים
·         חבילת כוסברה
·         חבילת פטרוזיליה
·         חבילת נענע
·         חבילת בזיליקום
·         4 גבעולי אורגנו קטן
·         4 גבעולי מרווה
·         1 בצל לבן שלם
·         כוס שמן זית
·         50 גרם מלח אטלנטי
·         2 פלפל חריף ירוק
·         חצי כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:

·בוצעים את הברמונדי ויוצרי חתכים באלכסון בדג.

·מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון ויוצרים רוטב.
·מעסים את הברמונדי בתוך הרוטב שיצרנו ומשאירים
 אותו במשך שעתיים.
·אופים את הדגים בחום של 240 מעלות במשך 20 דקות, 
עד לקבלת דג קריספי וטעים.
צילום הדס ניצן



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אניה בוקשטיין חזרה מחופשת לידה הישר לצילומי קמפיין - ביחד עם אנה זק בצילומי קמפיין ויסוצקי. מאת:רותה דנינו

אניה בוקשטיין, האמא של סשה,  חזרה לאחר חופשת הלידה,  לצילומי קמפיין ויסוצקי, מאוהבת  ורעננה מתמיד לצדה, הצטרפה העונה לצילומים...