יום ראשון, 29 באפריל 2018

מתכונים חגיגיים על שולחן חג שבועות לשדרג בקלות את ארוחת החג וחוויית האורחים. באדיבות קנור ורחלי קרוט. מאת:רותה דנינו


שבועות שמח עם קנור! 

מאפה שכבות פילו ברוטב ארביטה וגבינות!

לזניה פסטה עם קישואים וגבינות ברוטב נפוליטנה

מתכונים באדיבות קנור ורחלי קרוט
בחג השבועות זו הזדמנות מצוינת לגרום לאורחים שלנו לאווירה חגיגית ובלתי נשכחת עם מתכונים מיוחדים ברוח חג שבועות
מצרכים לתבנית בגודל 20X30: 
1/2 חבילת דפי לזניה, לא מבושלים
לזניית פסטה עם קישואים וגבינות צילום רחלי קרוט

3 זוקיני/קישואים, לא קלופים
1מיכל (200 גרם) גבינת שמנת או ריקוטה או מסקרפונה
1 קוטג'
150 גרם גבינה בולגרית או פטה
200 גרם גבינה צהובה מגורדת (מחולקת ל-150 גרם ועוד 50 גרם בנפרד)
2 ביצים
2 כפות קמח – לא
חובה
10 עלי בזיליקום
2 צנצנות רוטב עגבניות נפוליטנה של קנור
אופן הכנה: - חותכים את הזוקיני לאורכם לפרוסות בעובי 3-5 מ"מ וקוצצים דק את עלי הבזיליקום.
- מערבבים בקערה את הגבינות עם הביצים והקמח – שימו לב לשים רק 150 גרם גבינה צהובה, השאר מיועד לחלק העליון. מוסיפים את עלי הבזיליקום.
- בתבנית שמתאימה לתנור שמים 2-3 כפות מרוטב העגבניות ומורחים כך שתיווצר שכבה דקה.
- מניחים דפי לזניה אחד לצד השני בלי שהדפים יעלו אחד על השני.
- מניחים מעל דפי הפסטה 1/4 מכמות הגבינות ומורחים בצורה שווה על כל הפסטה.
- מזלפים 1/4 מכמות הרוטב ומניחים הפעם שכבות של פרוסות זוקיני. חוזרים על הפעולה כאשר פעם אחת שמים עלי לזניה ופעם אחת זוקיני (סה"כ 2 שכבות דפי פסטה ו-2 שכבות פרוסות קישואים/זוקיני).  בשכבה האחרונה, אחרי רוטב העגבניות, מפזרים את שאר הגבינה הצהובה.
- עוטפים את התבנית עם הלזניה ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות.
- מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד הזהבה, בערך 20 דקות.
מאפה שכבות פילו ברוטב ארביאטה וגבינות
באדיבות קנור ועמית דונסקוי.

תבנית מלבנית בגודל 25 x 30 ס"מ
חומרים:
1 מיכל (500 מ"ל) שמנת מתוקה
מאפה פילו צילום בועז לביא
1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג'
100 גרם גבינת קאשקבל מגוררת
3 ביצים
מלח, פלפל שחור גרוס
8 עלי פילו מופשרים
1/4 כוס שמן זית
2 כפות רוטב ארביאטה של קנור
לציפוי והקרמה:
1 צנצנת רוטב ארביאטה של קנור
1/4 כוס מים
150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
אופן ההכנה:
1.  בקערה גדולה טורפים היטב את השמנת המתוקה, הגבינות והביצים עד לקבלת בלילה
    חלקה ואחידה. מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים.
2. משמנים את התבנית בשמן זית ומניחים בתוכה עלה פילו. מורחים על העלה 2 כפות
    מרוטב הארביאטה ומניחים מעליו עלה פילו נוסף.
3. יוצקים 1/3 מבלילת הגבינות ומורחים. מניחים 2 עלי פילו נוספים מעל ומברישים במעט שמן זית.
    ממשיכים באותו האופן פעמיים נוספות ומסיימים בשכבה של 2 עלי פילו המכסה את הכל.
4. מערבבים את רוטב הארביאטה עם המים, יוצקים מעל הפילו ומורחים לשכבה אחידה.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את המאפה כשעה. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל גבינת
    מוצרלה ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות. מוציאים ומגישים חם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

כרטיסי הגירוד החדשים של חישגד במיוחד למונדיאל ליהנות מהמשחקים ואף לזכות בפרס מפתיע בחישגד", מאת:רותה דנינו

תגשימו את החלומות הקטנים שתמיד רציתם: מפעל הפיס משיק סדרת כרטיסי גירוד  במהדורה מיוחדת לקראת המונדיאל!! חיש גד אלוף הכדורג...