יום שבת, 9 ביוני 2018

כנס מחקרי יו"ש, על שיטה חדשה לזמירת הגפן כלומר עיצובה, מאוחר מהמקובל משפרת את איכות היין. בחסות המדען הראשי של משרד החקלאות ויקבי כרמל. מאת:רותה דנינו


כנס מחקרי יו"ש באוניברסיטת 
אריאל המחקר בחסות המדען הראשי

 של משרד החקלאות ויקבי כרמל.


על גיזום גפן באביב ולא בחורף,
משפר משמעותית את איכות היין !!!!

שיטה חדשה לזמירת הגפן כלומר עיצובה, מאוחר מהמקובל משפרת את איכות היין מיין של כ 30 ₪ ליין של כ 80 ₪ ואף חוסרת ימי עבודה

כנס מחקרי יו"ש, הוא כנס אזורי רב תחומי העוסק במחקרים הקשורים לאזור. בכנס יוצג בין השאר מחקר, שמצא כי ניתן ללשפר את איכות היינות האדומים ע"יי זמירת גפנים מאוחרת יותר מהמקובל.
זמירת שריגי הגפן, כלומר קיצור ועיצוב מבנה צמח הגפן, זו פעולה סטנדרטית אשר מתבצעת בכרמים, עוד מתקופת התנ"ך. למשל בשנת שמיטה אחד האיסורים המוכרים הוא: "כרמך לא תזמור".
פעולת דילול אשכולות, בגפנים עמוסות פרי, מקובלת מאד וזאת על מנת לשפר את איכות היין. במחקר זה בחנו ד"ר ישי נצר ממו"פ אזורי מזרח, באוניברסיטת אריאל, יחד עם צוות חוקרים נוספים, באמצעות שני ניסויי שדה גדולים, פרקטיקה חקלאית חדשנית שהוצעה לראשונה ע"י גיל הררי, אגרונום ביקבי כרמל. בפרקטיקה החדשנית, נעשית זמירת שריגים כלומר ענפים, מאוחרת יותר, כלומר לא זומרים את הגפן בחורף כמקובל, אלא ממתינים להתעוררות הגפן וללבלוב האביבי.
במחקר נבדק המועד המדויק לביצוע הזמירה: שבוע, שבועיים ושלושה אחרי הלבלוב. לאחר שנבחנו מועדי הזמירות המאוחרות במשך למעלה משנתיים, בזנים של ענבי מלבק וסירה, ענבי יין אדום, התקבלו תוצאות מדהימות. בעזרת זמירת השריגים, הצליחו החוקרים לדלל את הפרי בפעולת זמירה בלבד, ללא צורך בהשקעת ימי עבודה על הדילול, להצעיר את עלוות הגפן ולשפר את ביצועי הפוטוסינתזה. ביצועי הפוטוסינתזה הם ה"מפעל" המייצר את הסוכרים ואת חומרי הארומה. (בתמונה המצורפת ניתן לראות, מצד שמאל הגפן הרגילה, "זקנה", כהה יותר ועמוסה ומימין בתמונה גפן צעירה שהעלים שלה בהירים והיא חיונית אחרי זמירת שריגים – בעלת ביצועים פיזיולוגים משופרים).
טעימות היין שנוצר במסגרת המחקר, מצאו שיפור דרמטי באיכות היין. בהערכה כללית השיטה החדשה הפכה את היין, מיין באיכות של כ- 30 ₪ ליין באיכות של כ- 80 ₪. וזאת כשהשיטה החדשה גם מקטינה את ימי עבודת הדילול, פחות ימי עבודה ויותר הכנסות. בנוסף באמצעות הפעולה הזו ישנה הפחתה בתופעות לא רצויות של התייבשויות עלווה (עלים), האופייניות לחלק מהזנים ומתרחשת בגפנים בהם לא בוצע דילול פרי או זמירת שריגים.

בקבוצת המחקר יחד עם ד"ר ישי נצר וד"ר אלישיב דרורי ממו"פ אזורי מזרח באוניברסיטת אריאל השתתפו פרופ' זוז'ה גריצוויג מהפקולטה לחקלאות, ופרופ' אהרון פיאט משדה בוקר והוא מהווה את עבודת המסטר של ידידיה סוויד, מתניה הראל ודניאל מינץ. המחקר בחסות המדען הראשי של משרד החקלאות ויקבי כרמל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מותג השעונים D1 MILANO האיטלקי עכשיו בישראל, יוצא במבצע שווה במיוחד. מאת:רותה דנינו

מבצע מתנות:  רוכשים שעון של מותג השעונים   D1 MILANO לגבר או אישה ומקבלים במתנה  בקבוק תרמי של מותג המטיילים   K2M ! ...