יום שבת, 11 באוגוסט 2018

בר חדש הראשון נפתח בניצוחו של השף שגב משה, חוויה קולינארית ניהון נו-בה - שגב בר יפני", בהוד-השרון. מאת:רותה דנינו



Big in Japan

לאחר ​ביקורו ביפן, סקרנות, מחשבה ולמידה, השף המוערך שגב משה משיק את "ניהון נו-בה - שגב בר יפני", בהוד-השרון

לדברי השף שגב משה: "​לאחר הביקור האחרון שלי ביפן לפני כשנתיים ​חזרתי ​מלווה
ב​התרגשות קולינארית שלא נתנה לי מנוח. המטבח היפני המורכב והכל-כך מדויק, ביחד עם האווירה של חיי הלילה המדהימים בטוקיו – הביאו אותי למסקנה כי לראשונה בקריירה שלי, אני רוצה לפתוח בר יפני. זהו אתגר אדיר ומרגש מבחינתי כיוון שמדובר בכניסה לתחום חדש, והמטרה היא להפוך את 'ניהון נו-בה, שגב בר יפני' לבר אוכל שטרם היה כמותו בישראל, ​בר אשר מהווה את נקודת המפגש שלי עם שני המקומות שאני מאוד אוהב ומעריך תרבותית וקולינרית, יפן וניו יורק, ​עם חוויית אירוח מיוחדת, קוקטיילים מדהימים ומנות שרינג על טהרת המטבח היפני".

בימים אלו משיק השף המוערך שגב משה את "ניהון נו–בה, שגב בר יפני" בהוד-השרון, אשר נולד לאחר כשנתיים של סקרנות, מחשבה ולמידת תרבות האלכוהול והקולינאריה היפנית. על-אף שלשף שגב משה קבוצת מסעדות גדולה בפריסה ארצית מזה שנים, זוהי הפעם הראשונה שהוא פותח בר עם חוויית בילוי לילית, על טהרת המטבח היפני. "ניהון נו-בה, שגב בר יפני" מעניק חוויה ייחודית המשלבת בין הדיוק הקולינארי היפני, לבין מגוון אלכוהולי רחב במיוחד ותרבות בילוי תוססת בהשראת לילות בלתי-נשכחים בטוקיו ובמנהטן. הוא יפתח מדי יום החל מהשעה 18:00 ועד לשעות הקטנות של הלילה.

תפריט האלכוהול ב"ניהון נו-בה, שגב בר יפני" נחלק לארבע קטגוריות – קוקטיילים, סאקה, יין לבן, יין אדום ובירות, ומציע סוגי סאקה שונים, וויסקי יפני וקוקטיילים ייחודים על בסיס ליקר תה מאצ'ה ויוזו, לצד תפריט האוכל אשר כולל מנות יפניות קטנות באינטרפרטציה של השף, דוגמת סשימי וסושי, בסגנון ה"שרינג" (חלוקה) למרכזי השולחן, אשר יוגשו לאורחים במקצבים שונים בהתאם לכמות הסועדים ולרצונם. תפריט האוכל נחלק לשלושה חלקים: מנות ראשונות, סושי, סושי צמחוני ומנות חמות.
"ניהון נו-בה" עוצב בהשראת ברי האוכל החמים ביותר בטוקיו ובניו-יורק, על-ידי השף עצמו. הוא שוכן בסמוך למסעדת "שגב קיטשן גארדן" במתחם שרונים בהוד-השרון, בחלל חשוך וסגור המעניק אווירה אינטימית. במרכז החלל מוצב בר אלכוהול גדול אשר המבלים יושבים בשולחנות סביבו ומכיל כארבעים מקומות ישיבה.
בין הקוקטיילים הבולטים בתפריט:
v      נקאנו יוזו – נקאנו, ליקר מתובל בהדר יפני, סאקה ניגורי ועלי נענע. מוגש קפוא (55 ש"ח)
v      קג'ושימה ליצ'י – וויסקי יוואי יפני, ליקר ליצ'י, דיסראונו אמרטו ליים ונקטר מנגו (55 ש"ח)
v      מאצ'ה סוי – שילוב של תה יפני עדין "מאצ'ה", חלב סויה, תזקיק אורז יפני ונגיעות מי ורדים (57 ש"ח)
v      ניגורי אומפון – סאקה ניגורי "לא מסונן" ומתובל בשזיפים, מנדרינות וסירופ אננס (59 ש"ח)
בין המנות הבולטות בתפריט:
v      אינארי ספיישל – דג לבן / סלמון / טונה, סטיקי רייס עטוף באצה עם ספייסי בטטה, מנגו וכוסברה ברוטב סרירצ'ה וטוביקו (49 ש"ח)
v      סשימי סלמון / דג לבן / טונה – טוביקו, חלמון שליו, רוטב פונזו, סלט גזר, קולורבי ובוקצ'וי (69/79 ש"ח)
v      סושי רול צלוי באש גלויה – דג לבן / סלמון טופ צלוי באש גלויה, אבוקדו, נורי וסויה (71 ש"ח)
v      סושי רול אננס טונה – אננס טרי, טונה אדומה, אבוקדו, רוטב סויה ומלפפון (71 ש"ח)
v      טונה צרובה – בריאב סויה ליים, קראנץ תפו"א וקרם בטטה (79 ש"ח)


ניהון נו-בה, שגב בר יפני

מתחם "שרונים", הוד השרון

צילום- עידן ירדני 

077-4142025  שלוחה 4

א'-ש' החל מ-18:00


אודות השף שגב משה:
שגב משה הינו אחד השפים האהודים והמובילים בישראל, המביא אל המטבח המקומי שילובים קולינאריים מכל העולם.
לשף מספר קונספטים של מסעדות – מסעדת השף "#SegevArt" בהרצליה פיתוח אשר מדורגת כאחת מ-10 המסעדות הטובות בישראל; "שגב אקספרס רמת החי"ל" ו-"שגב אקספרס ראשל"צ, שמציעות מטבח עם אוכל מוקפד ממרכיבים איכותיים; מסעדת "שגב קיטשן גארדן" בהוד-השרון ובקריית ביאליק; "משה שגב" – מסעדות כשרות בנתניה ובבאר-שבע המציעות מטבח חווייתי; מתחמי "שגב קונספט" בת"א וכפ"ס; "שגב קראנצ' בורגר" בראשל"צ וכעת גם בר שף ראשון – "ניהון נו-בה" בהוד השרון.

שגב הינו שף הבית של זכיינית ערוץ 13 "רשת" והשף היחיד בארץ המחזיק בחברת מזון משלו, "שף שגב".

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מותג האופנה הבינלאומי RESERVED, בקניון איילון ברמת גן, עם מאות פריטים טרנדים הרטרו, לנשים במחירים נגישים במיוחד. מאת:רותה דנינו

הסניף הראשון של רשת האופנה  הבינלאומית   RESERVED נפתח בקניון איילון ברמת גן הקולקציה הראשונה מתמקדת בפריטי אופנה לנשים   ...